Information med något nervösa 95:or


Billing kör fystester


Intagningar!

Först och främst har vi hart en mycket bra vecka med mycket fys. Vi han med ett zumbapass under tisdagen och ett mördarpass med Billing under onsdagseftermiddagen. Vi kör på riktigt bra med fysen nu och det ser bra ut för nästa års slaglängder! Under veckan har några elever även börjat komma igång med golfträning där boll är inkluderad. Undertecknad är en av dom och tycker att det ska bli grymt skönt att så känna bollträffen igen efter ett litet uppehåll. Just att man får tillbaka suget är en av de många fördelarna till att träna utan boll under ett par veckor.
Men det var inte vi som går på RIG som var huvudattraktionen under veckan utan det var faktiskt några andra. Under fredag och lördag har vi nämligen haft intagningar här för de som ska börja nästa höst, både här och på RIG:et i Uppsala. Vi har haft besök av landslagscoacher i form av Ola Lindgren och Lisa Westman och sedan självklart ett 20-tal aspiranter på RIG-platserna.
Uttagningarna har bestått av tre stora delar. Fystester, golf/rörlighetstester och intervjuer med såväl landslagscoacher som RIG-coacher som några av oss årskurs 3 elever. Vi fick se många bra prestationer och vi fick i oss grymt mycket information. Det var hungriga ungdomar som var på plats och direkt efter fystester och middag så satte några igång att spela innebandy. Tyvärr så har snötäcket legat kvar hela helgen så vi kunde varken ha någon utomhus golfträning eller springa det sedvanliga coopertestet. Men det gjorde inget utan vi fick komma med nya lösningar under tak istället.
Det ska bli spännande och se vad vi kommer fram till med all information vi har samlat på oss. Ungefär 2 veckor från nu så kommer ett brev ligga i brevlådan hos det lyckligt lottade, och förhoppningsvis så är det början på 3 svingrymma år på RIG. Det var det för mig iallfall, och jag tackar snart för mig.
Ha det gött// Oliver åk 3

Laserdome!

Grym dag på GG idag. Startade med golfträning imorse klockan 0800 och alla körde på bra med sina grundträningspass. Jag tror att dom flesta börjar få bra kläm på det nu. I skolan idag var det många som hade prov men tack vare det så kunde vi sluta skolan lite tidigare. Tack vare detta så hade vi lite tid över och bestämde oss för att åka till helsingborg.
Resan dit blev en spännande en. Jag(Oliver) körde GG bussen och tyckte det var ovanligt många bilar som blinkade och varnade för poliskontroller. Så jag undersökte instrumentbrädan för att se vad som var fel, tack vare detta så märkte vi att vi inte hade någo bensin kvar. Snabbstopp i Kvidinge och tankade 6 liter.. Vet dock inte varför det blev så lite. Sen åkte vi en bit till och bilar fortsatte blinka. Efter att en och samma bil blinkat åt mig fyra gånger så insåg jag(eller om det nu var någon annan) att vi faktiskt körde utan ljuse... Bra jobbat!
Men till slut kom vi iallfall fram till Helsingborg. Dagens lag var 1or mot 3or. 1or: Robin, Robin, Jocke, Per 3:or Tessan, Oscar, Anthony och Oliver. Vi treor var lite ringrostiga och hade lite fel på vapnen i början så vi förlorade de två första rundorna. Men när vi sedan kom in i det och fick ordning på lasern så var vi bäst! Kan ha berott på att Robin och Robin sprang in i väggen. Men mest berodde det på 3ornas starka insats! Riktigt rolig kväll blev det iallfall och till slut vann faktiskt 1orna över oss. Men vi tar dom nästa gång. Nu är det snart sängdags för imorgon klockan 6 är det brottarfys!
Ha det bra // Oliver åk3 a.k.a Blixten!
PS. Jag vann! DS.

Tung dag, äntligen över!

Här kommer en liten parantes i bloggvärlden. Idag har vi treor gjort nationellt prov i svenska B och vi satt i ungefär 4 utav 5 timmar och skrev uppsats... tungt men skönt såhär efteråt! Vill också passa på o säga att det är väldigt kul att ha Niclas tillbaka på träningarna! Nu är det bara fem veckor kvar tills det är jullov och ungefär 4 veckor kvar till julfest, planerna håller på att smidas och det kommer bli en sjukt rolig kväll...



RIG-golf 08 (plus maja, minus oscar)


Yoga time på RIG

Balans är ett väsentligt begrepp inom både eget välmående och elitidrott. Balans gäller i alla livets områden och i vår tillvaro är det ofta en obalans mellan inre och yttre fokus. Därför har vi några gånger tidigare samt idag kört ett Yoga pass med hela gruppen för att stärka det inre fokuset. Hela uppmärksamheten ligger då på mig själv och de instruktioner som yogaledare går igenom. Mycket handlar om andning, uppmärksamhet på kroppens olika delar och att våga pressa sin kropp i jobba stretchpositioner. Yoga ledaren Gilda var mkt imponerad över allas fokus och hängivenhet till passet. ( Fokus testades snabbt när jag svimmade i första övningen och landade "mjukt" i golvet )
Grymt jobbat alla.
/ Coach Hans



Den stora familjen

Hej hej.

Det är en nybliven 18 åring som skriver detta inlägget. Det skrivs mycket om vad vi gör, träningar osv. Men jag tänkte bara lägga in ett litet inlägg om alla underbara människor som går här nere. Det är ett helt fantasiskt gäng med alla möjliga personligheter som går här. Ingen är den andra lik men ändå så är vi som en stor familj, alla ställer upp för alla och stämningen är riktigt go. Det är det som gör att man längtar tillbaka till RIGet när man har varit hemma på lov. Det gör att vi får ut mer av våra träningar, vi litar på varandra och har grymt roligt tillsammans.

Jag vill tacka alla underbara människor som lagade mat och tårta (ja vi äter faktiskt tårta ibland) åt mig på min födelsedag igår, ni är guld värda! Bästa födelsedagen!

Gemenskapen man får på ett internat går inte att beskriva, som trea har jag inte så lång tid kvar och jag kommer sakna alla här nere väldigt mycket. Jag kommer ta vara på allt som är kvar och tiden på RIG golf Ljungbyhed är den bästa i mitt liv (än så länge) ;).





/Madelene

Helg!

Hallå där, efter en hård vecka med mycket golfträning och fysträning har äntligen helgen kommit. Den här helgen har inte så många åkt hem, vanligtvis brukar de flesta göra det. 
Klockan 06:00 igår morse hade vi ett hårt brottninspass nere i brottarlokalen med vår tränare Hasse. Vi har delat upp passen så att på onsdagar kör vi mycket ben med Billing och på fredagar mer överkropp med Hans. Passet igår innehöll bl.a. några lekar i början, bärövningar, "trä arm" och partärläge i slutet. Alla som var där gjorde ett grymt jobb och jag tror alla var väldigt nöjda med sig själva efteråt. 
Dagens äventyr för min del ser ut att bli golfträning senare i eftermiddag och skriva utvecklingsplan för 2011!

//Zumbamannen Beckne

Zumbastajl

Det var många garv och intressanta steg detta pass. Koordination verkar vara något som vi golfare inte kan få för mycket av. Några hade t.o.m. tränat i köket innan (på longboard.....)  Tack o hej

Tillbaka till verkligheten!

Nu har vi nere i Ljungbyhed kommit igång på riktigt efter lovet. Skjortonsdagen till ära så passade vi på att köra ett riktigt hårt (2 timmar) fyspass med Billing. Rörlighet, fotboll, expanderband(mordvapen!), bärövningar, medicinboll och rusher. Vi hade riktigt bra tempo hela passet och det blir riktigt kul när alla kämpar stenhårt och peppar varandra. Fick 5 minuter avslappning som belöning efter passet, sen var det bara att ställa sig i köket och laga mat. Oj vad man lär sig av att gå på internat. Tilläggas ska även att åk 2 körde fys på morgonen, och 5 riktiga män tampades på innebandyplanen innan sin golfträning. Så nu är alla möra i kroppen och för en gång skull är det nästan tyst på boendet! Konstigt....
Nu är det dags att gå och lägga sig och ladda för morgondagens spektakel. Då kommer vi köra nya fyspass och nya golfpass och alla, iallafall vi som skriver är taggade till tusen. Laddar även för brottningsfys kl 6 fredag morgon då ettorna ska få visa vad dom går för.
Pöss å kram, skumbanan
// Oliver åk3 och Linnéa åk2

RSS 2.0