Torsdag, två dagar kvar på Arcos!

Hallå hallå...
Idag är det torsdag även på Arcos och vi närmar oss tyvärr hemresa.
Dagen har bestått av 18 håls golfspel där vi spelade 9 hål "birdieövning" och 9 hål greensome "jokern". Birdieövningen går ut på att slå en drive mitt i fairway, sätta en wedge inom 2 meter och sänka en putt från 2 meter. Gör du allt detta i rad har du gjort en birdie..
Jokern i greensome går ut på att paren får "ta bort" ett slag åt det andra paret eller radera ett eget slag som de vill slå om, på varje hål.

Utöver dessa övningar genomförde vi ett svårt uppsatt lobb- och bunkertest. Roligt och lärorikt! :)
På kvällen gjorde hälften av gruppen jättegod pasta carbonara och andra halvan körde ett fyspass. 

Dagens hiss: Oscars järn sjua på 190 meter inom 5 meter två gånger i rad. 
Dagens diss: Gräset mellan tians tee och tians fairway är alldeles för tjockt att gå i...


// Pentti och Tessan

 

Arcoooooos


Tjena!

Tisdagen är nu avklarad här på Arcos och det är många trötta och slitna ansikten! Dagen har bestått av närspelsträning och två spelövningar på banan. Passet innan lunch bestod av närspelsmatcher för hälften av gänget och spelövning för resten. Grupp 1 och 3 hade närspel och mötte varandra i närspelsmatcher. Det är sex spelare i varje lag, matcherna spelades i bäst av tre matchspel och blev det lika var det ett avgörande slag mot en speciell orange pinne. Matcherna var ganska korta och intensiva. Kul med lite matchning! Vi skulle kört ett puttest också men tiden räckte inte till det, eftersom med bra fokus från alla rann tiden iväg. Efter lunch gick grupp ett och tre ut på banan och gjorde två olika spelövningar. Jag som är i grupp ett som började med översten, det går ut på att spela av motståndarens klubbor i bagen. En kul övning där det är viktigt att få en bra start för att inte förlora viktiga klubbor! Sista nio jobbade vi med spelstrategi, då skulle man berätta till sina medspelare vad man skulle slå för sort av slag innan man slog det. Om det var något de tyckte var intressant så antecknade man det och tog upp det senare när Jesper pratade med oss. Efter detta var golfträning slut och det var dags för fys för grupp två och fyra medans grupp ett och tre fixade matlagningen. Maten blev mycket lyckad, nu sitter jag och planerar lite för morgondagen och ska snart ta tag i plugget också. Ha det gött! / Per, RIG 10

Första träningsdagen i ett soligt Arcos

BLOGG!

Arcos har levererat strålande sol, 20 grader varmt och molnfritt, kan det bli bättre?
Idag har vi haft en fullspäckad träningsdag. På förmiddagen gjorde vi alla 8 bollstestet + träning på rangen. Efter träningen var det lunch på solterassan med god mat. Eftermiddagen bjöd på 18 hål spel, spelform: bästboll. 
Dagen har varit hur bra som helst. Nu förbereder halva gruppen middag med fisk på menyn. Den andra halvan fysar med Billing. Idag har vi (Frida & Frida) kommit fram till hur bra vi har det. Det är inte alla som får den här möjligheten att få åka iväg till Spanien med sitt gymnasie, vi är lyckligt lottade!! 

PEACE. TAKE CARE.

// GS & Svensson.



Arcos
Arcos


Grabbarna lirar golf.

Gabbe
Gabbe.


Robin N.




Äntligen framme!

0230 stod klockan på inatt och efter lite nattamat så satte RIG Ljungbyhed i bussen för att fara mot varmare breddgrader. Arcos Gardens i Spanien är destinationen och efter 13 timmar lång resa så är vi nu äntligen framme. Spanien kan för tillfället erbjuda strålande solsken och mellan 15-20 grader varmt.
När vi kom fram till anläggningen så var alla helt lyriska och vi stack iväg till övningsområdet det första vi gjorde. Grym känsla att få slå från gräs igen, det finns verkligen inget bättre! Wedgar, och järnslag har iallfall jag längtat grymt mycket efter att få slå på riktigt. Nu är alla rätt trötta efter lite för lite sömn det senaste dygnet och med en god men lite för liten Bolognesa i magen så går vi snart och lägger oss och laddar för en grym dag imorgon och fortsättningsvis en grym vecka!!!

RSS 2.0