GG " Pro-Am" med Ljungbyheds medlemmar 2011

Varje år genomför vi en tävling tillsammans med medlemmarna på Ljungbyhed då eleverna får jobba med tävlingsarrangemang, " pro-am " spel samt genomföra clinic.
Några elever som hade bl.a. SAT-prov kunde inte närvara och var istället de som lottade tävlingen och fixade flaggplaceringarna inför denna tävling. Tävlingsformen var en Texas scramble och eleverna fick med sig 2-3 medlemmar i sin boll. Fokus för eleverna var att bjuda på sig själva, hjälpa till med utvecklande tips och marknadsföra RIG på ett positivt sätt. Det är viktigt att elever och övriga medlemmar har ett väl fungerande samarbete. Eleverna genomförde detta föredömligt och lovorden haglade hur givande och trevligt medlemmmarna tyckte att det var. Efter tävlingen var det lite korvgrillning och prisutdelning med bl.a. Gubbspinnar som pris. Segrande lag på 60 slag brutto var Lag : Simon Beckne.
Vi avslutade dagen med att våra åk 3 elever genomförde en kortare och strålande närspelsclinic då de visade slag och Axel berättade vad som var viktigt att tänka på med de olika slagen. Utmärkt genomfört och uppskattat inslag.

 

Skol-SM Mosjö 2011

Nu har vi precis avslutat årets skol-sm på Mosjö GCC. Vi åkte upp med två lag på fyra personer per lag och inga reserver. Efter första inspelsdagen var det dags för 36 hål foursome första tävlingsdagen. En lång och blåsig bana bjöd på en hyfsad utmaning. Våra scorer denna dag var allt från 77 till 85. Efter dag 1 låg lag 1 på 4:e plats drygt 10 slag bakom ledarna Växjö. Lag 2 låg på 5:e plats ytterliggare några slag efter.
Dag 2 var det singelspel för alla 4 i de två lagen. Något lättare förhållanden men fortfarande en hel del blåst. Alla slet på och scorerna dag 2 var överlag bättre. Lägst var 74 och högst 81.
Vårt lag 1 slutade upp på en 3:e plats och vårt lag 2 en 6:e plats. Det som var tydligt överlag var hur viktigt det är att vara trygg i en konsekvent bollbana då sneda slag i motvind ofta kostade pliktslag. Att ha förmågan att ta bort en miss-sida samt att kunna slå mjukare/lägre bollbanor med större längdkontroll var avgörande i vinden. Dessutom upplevde jag att miss ofta ledde till miss på nästa slag, vilket man inte har råd med. Några spelstrategiska missar fanns det också då flera vattenhinder skar fairway och då måste spelaren ha full koll på distanser för att ta dessa hinder ur spel. Förhoppningsvis leder dessa erfarenheter till utveckling och det är vad vill
jobbar efter.
 
Lag 1 Bronsmedaljörer

Lag 2 på en 6:e plats

RSS 2.0