Wedgefilm av Anthony, Joakim och GS


Miniläger på Danmarks motsvarighet till vårt RIG


Förra året besökte Sportstar college från Danmark oss i Ljungbyhed under ett par dagar för utbyte i träning och spel. Nu var det dags för retur och vi begav oss med åk 1 till Ikast, ca 5 timmars minibussresa från Ljungbyhed. Flera golfträningspass, 2 matcher mot deras lag ( vinst för oss i båda ), fyspass och ett besök mitt i klacken under en fotbollsmatch i högsta serien. Kalasbra dagar för gruppens gemenskap samt utbytet internationellt. Det är nog konstaterat att det bara är vi skåningar som förstår danska språket. Fråga : Vad händer med en parkeringsböter som trillar av motorvägen i Danmark?? =) mvh Coach H



Höstens nya RIG elever är igång =)

Nu har vi haft ett miniläger ett par dagar med våra nya förmågor i Ljungbyhed. Innehållet har varit Trackmantester, filmning, bollflyktsövning, puttpass, närspelsmatcher mot dagens RIG elever och tidigt morgonfyspass i brottningshallen. En fullmatad genomgång kring våra värderingar, ramar och praktiska upplägg med alla elevernas föräldrar så uppstarten till hösten ska något enklare för alla.
Härligt gäng som nu kommer att vara aktiva Golfpyramid användare =)
" The future belongs to those who prepare for it " ......

I bunkern


Besök av Tourspelare Martin Erlandsson på RIG

Vi hade nyligen en mycket givande halvdag med Martin Erlandsson som har 7 år bakom sig med spel på Europatouren varav flera top 10 placeringar.
En timmes föreläsning/frågestund om tourlivet, slagförmågor, ekonomi, balans i livet, hur man hanterar stress, karriärövergångar etc...
Därefter hade Martin 2 timmars praktisk genomgång av olika slag från Tee till green.
Alla var grymt imponerade över Martins tempo oavsett klubba. Bollkontakten var gång på gång underbar musik för öronen. Extremt nyttigt för alla spelare att få uppleva vad riktigt bra är i praktiken - inte egna känslan.
Martin visade och pratade även mkt kring hela närspelet ner till greenläsning.
Eleverna fick själva testa på att spela det mjuka låga slaget med spinnkontroll. Något som vi sällans ser juniorer vågar spela på banan när vinden faktiskt kräver det.

Ett cool kille som även var grymt imponerad över våra träningsförutsättningar på RIG. Något han skulle rekommendera fler tourspelare att besöka =).


Trackman tester RIG

Ett grymt bra hjälpmedel för golfträning är Trackman. Med hjälp av denna får spelaren direkt feedback på det spelaren vill ha reda på utan att gissa. Vare sig det handlar om hur långt bollen går, i sidled eller det handlar om klubbdata är Trackman outstanding.


Konsekvensträning

Ett ganska vanligt förekommande inslag som konsekvens vid förlust av match är att bära hem övrigas bagar till boendet. Tror rekordet är 6 bagar på kroppen hem ( ca 700 m ) .
Mkt bättre än att betta om pengar =)

RSS 2.0